Packa inför weekendresan - mäns nyckelplagg i väskan!

 • Packa inför weekendresan
 • Oavsett vilka slags äventyr du har i sikte i sommar så finns det några givna klassiker som alltid har en plats i weekendväskan. Eftersom vädret kan svänga är det bäst att ta det säkra före det osäkra och packa ner plagg som fungerar under både varma och svala dagar, speciellt om du har planerat att röra dig mycket utomhus. Ut och njut av Sommarsverige - ta en tur i närområdet eller utforska den där staden som du aldrig tidigare har besökt. Och du - gör det med stil och självklart med försiktighet där du håller avstånd till andra! 

 • De oumbärliga herrplaggen i weekendväskan

  Sommartid finns det oändliga variationsmöjligheter då det kommer till mäns klädkombinationer. Kort- eller långärmat, shorts eller långbyxor i diverse material, mönster och färger. Vi förstår att det kan kännas både befriande och betungande: alla dessa val. Beslutsångesten gör sig kanske mest påmind då det är dags att packa weekendväskan inför helgens utflykt. Men lugn, bara lugn, vi är här för att tipsa om vilka plagg som är väl värda att komma ihåg!

  - Pikétröja: preppymodets ryggrad med vilken du enkelt uppnår en avslappnat välklädd look.  

  - T-shirt: enkel, klassisk och går att kombinera med övriga plagg i all oändlighet. 

  - Långärmad tunnare tröja: utmärkt att värma sig med efter dagens badturer.

  - Skjortjacka: finns det ett mer mångsidigt plagg än skjortjackan? Tveksamt. Optimal att slänga över axlarna då solen går ner. 

  - Chinos eller linnebyxor: visst fungerar det ypperligt med långa byxor även sommartid. Välj klassiska chinos eller lätta linnebyxor och matcha med överdelen.  

  - Shorts: här kan du verkligen välja och vraka! Beroende på vad du väljer upptill kan shortsen få ta plats med en iögonfallande färgsättning eller vara sobert nedskalade i en jordnära nyans. Tygets tjocklek varierar också från tjockare jeanstyg till luftiga linnetyg. 

  - Weekendväska: självklart måste du ha något att packa i. Satsa på en stilren variant som är i passande storlek för en weekend-packning. 

  - Underkläder: minst ett fräscht par per dag beroende på hur varmt det kommer att vara och hur många ombyten du planerar för dagarna. Det lönar sig alltid att slänga ner ett extra par kalsonger och strumpor.

  - Personliga accessoarer såsom solglasögon, armbandsur och keps. Matchas med övriga plagg för en schysst helhet.  

  - Skor: ska du upptäcka en ny stad eller annars röra dig mycket bör du ha bekväma skor att röra dig i. Eventuellt kan du behöva flera par beroende på dina planer för helgen. 

  - Badbyxor: står sol och bad på agendan? Ja då kan det vara bra att vara förberedd med ett par snygga badshorts att styla i.

  - Paraply: låt oss vara realistiska. En uppfriskande sommarskur kan komma när du minst anar det. Då är det väldigt trevligt att vara förberedd med ett paraply nedstucket i väskan. Eller så litar du på väderleksprognosen och står ditt kast.    

 • weekend look
 • Sommarshoppen
 • Läs mer:

 • Oxfordskjortan
 • Klä dig för bröllop
 • Linneguide
 • Skjortguiden