Less is more - minimalistiska outfits för män

 • Less is more - satsa på enkla outfits
 • Den skandinaviska avskalade inredningsstilen, Marie Kondos städmetod Kon Mari och rörelsen kring Slow Fashion. Alla har de gemensamt att uppmuntra till en mer eftertänksam konsumtion och att omge sig med prylar som man verkligen älskar och behöver. Ett mer minimalistiskt  leverne känns modernt, behagligt och som en fröjd för ögat. Applicera dessa tankar på din garderob och upptäck hur enkelt det blir att komma igång om morgnarna! När plaggen, med sin mångsidighet, kan kombineras på otaliga sätt blir de mer flitigt använda och minskar andelen kläder som skickas längst bak i garderoben och inte används. Vi kan tipsa om att googla "kapselgarderob" (engelska: Capsule Wardrobe), vilket är en garderob som består av basplagg som är oerhört kompatibla med varandra. Med utgångspunkt i kapselgarderoben och minimalismen som beskrivits ovan vill vi även bjussa på några färdiga looks som du kan kopiera rakt av! Självklart vill vi även se din tolkning av minimalismen - strike a pose, posta din bild och tagga oss på Instagram: @brotherssverige!  

 • Monokromt

  En stil som vi aldrig tröttnar på är att välja en färg eller nyans och "go all in" med denna från topp till tå. Vilken färg som väljs är fråga och smak och tycke, men under sommaren kan en helhet i vitt/naturvitt/beige inte gå fel. Luftigt, svalt, ljust. Känns en vit outfit lite riskabelt för din livsstil (vi tänker småbarn, picknickhäng med bästa polarna på den lockande gröna gräsmattan och andra aktiviteter som är benägna att resultera i fläckar) tipsar vi om att packa ner ett extra ombyte och att spana in vår fläckborttagningsguide. Låt inte praktikaliteter hindra dig att rocka den monokroma looken!  

  Modellen bär:

  Kurosawa tröja beige

  Benson byxor beige

   

 • Monokrom herrlook
 • Stilren herrlook
 • Stilrent

  Då man pratar om minimalism, stil och klass är det omöjligt att inte lyfta de fantastiska kostymerna! Få plagg har varit lika aktuella idag som under gångna decennier. För att uppnå en modern kostymlook tipsar vi om att vara lekfull: utmana tidigare regler kring skoval, öppna upp de översta knapparna på skjortan eller rentutav byta ut skjortan mot en t-shirt! Anpassa din klädsel till sammanhanget men låt din personlighet skina igenom. Med en väl uttänkt färgskala kan slutresultatet bli lika stilrent som Mr Bonds klassiska outfits. Exempelvis är marinblått i kombination med krispigt vitt en riktigt ikonisk färgkombination under sommaren. För extra ungdomlighet utan att för den skull förstöra det stilrena helhetsintrycket tipsar vi om breda, ljusblåa ränder för skjortan.   

  Modellen bär:

  Stanton twill stretch kostym blå

  Berg randig skjorta blå/vit

   

 • Minimalistiskt

  Få plagg, få mönster, få färger. Så kan man sammanfatta den minimalistiska stilen. Intresset för kapselgarderober, där ett fåtal plagg kan användas tillsammans med de övriga plaggen i garderoben, har redan under en god stund blivit allt större. Detta kan knytas ihop med en önskan att leva mer klimatsmart, att satsa på färre antal plagg som verkligen kommer till användning och att minska frustrationen och hopplösheten vid en överfull garderob av kläder som inte kommer till användning. Rent generellt kan man säga att jordnära färger ger en bra bas att stå på, och sedan kan vissa så kallade "statement pieces" adderas per säsong. Vill du få en mer minimalistisk stil? Ett första steg är att ta itu med en rejäl städning av garderoben. Kolla in vår steg-för-steg-guide för garderobsstädning för att enkelt komma igång!    

  Modellen bär:

  Kendrick collegetröja grön

  Montgomery skjortjacka grön

  Barton chinos svart

   

 • Minimalistisk herrlook
 • Shoppa basplaggen: