Inspiration: Ytterplagg

  • Snygga ytterplagg är ett måste - oavsett om du föredrar en formell eller sportig stil.
    I det här inlägget fokuserar vi på lite längre varianter: nämligen den klassiska rocken och den odödliga carcoaten.

  • Rocken och carcoaten är både ovärderliga plagg i den manliga garderoben, och troligtvis det allra snyggaste sättet att skydda sig mot snö, vind och regn. Fördelen med carcoaten, som initialt togs fram för att skydda och värma passagerare och chaufförer i dåtidens öppna bilar, är att dess avskalade design gör den väldigt mångsidig och lätt att anpassa till både ledig och mer uppklädd stil. För en ledig stil; matcha med sneakers, jeans och polotröja - ledigt, men ändå stilrent. Addera sedan en scarf eller halsduk för att sätta dit den berömda pricken över i. Vill du istället gå på en mer formell stig: satsa på en marinblå carcoat och kombinera den med svarta oxfords, mörkgrå kostym och en randig eller prickig slips.

  • Till vänster: en klassisk, marinblå carcoat sportigt kombinerat med en enkelt knuten halsduk, jeans och solglasögon. Perfekt för vårpromenaden i solen! I mitten: ett lite mer vågat val i krämvitt, här kombinerat med en mörkgrå dubbelknäppt kostym och bruna mockaloafers. Till höger: föredömligt ton-i-ton-matchad outfit där vi återigen blir påminda om hur väl brunt och grått fungerar tillsammans. 

  • Till vänster: annorlunda, men snygg tolkning! Den mönstrade scarfen och fiskehatten kombineras perfekt med den nedtonade rocken och de stilrena skorna. I mitten: lager-på-lager-styling – perfekt under tidig vår och få plusgrader. Till höger: jordig bas, men perfekt matchat med en slips som sticker ut alldeles lagom mycket. 

  • Sno stilen!