Klä dig för decembers festligheter

 • Klä dig för decembers festligheter
 • Året som inte har varit som någon av oss hade kunnat tro eller ana går snart mot sitt slut och den festligaste av alla månader är äntligen här: december! Även om vi fortsätter att hålla social distans och skydda våra medmänniskor så hoppas vi att du kan få en mysig månad med både jul- och nyårsfirande med dina absolut närmaste. Vi håller oss hemma i väldigt hög utsträckning men sätter guldkant på tillvaron med små medel. Där vill vi komma in i bilden genom att vara din destination för herrmode i jakten efter dina jul- och nyårsoutfits. Oavsett om du vill handla i någon av våra butiker eller hemifrån i vår nätbutik så har vi säkerställt att du kan få bästa och säkrast möjliga köpupplevelse. Men vilka plagg är det då som är nycklarna till decembergarderoben? Läs vidare så tar vi en tur från glöggmyset till julmiddagen och slutligen nyårsfirandet! 

 • Jultröjan

  Om man ska utse ett plagg till det ultimata decemberplagget så måste det väl ändå bli tröjan? För, handen på hjärtat, vem älskar inte att hålla sig varm och samtidigt ledigt välklädd? Just det - välklädd! Så vi vill slå ett slag för den snygga jultröjan. Ett mer hållbart alternativ till de otaliga skojfriska jultröjorna på marknaden som enbart känns roliga den första gången man använder dem. Vi rekommenderar därför en klassisk merinoullströja eller stickad tröja i naturnära nyanser. Eller vad sägs om en mysig polotröja under glöggmyset med de närmaste? Plagg som garanterat kommer till användning även då vi har välkomnat ett nytt år med öppna armar.

 • Jultröjan
 • Julmiddagsskjortan
 • Julmiddagsskjortan

  När Kalle dyker upp i rutan och skinkan griljeras i ugnen är känslan av att vara välklädd minst lika viktigt för julkänslan att infinna sig. En ny skjorta är den snabbaste och enklaste vägen till att sätta den rätta julstämningen på sin outfit! En elegant, vit kostymskjorta är en klassiker som enkelt kombineras med det mesta. Dra fram kostymbyxorna eller välj ett par mönstrade bomullsbyxor, gärna ett par rutiga, för en snygg preppy look. Om du vill ha en lite mysigare, mer avkopplad look är manchesterskjortan ett bra alternativ tillsammans med ett par chinos. Med en i övrigt enfärgad look rekommenderar vi att du tar ut svängarna upptill med en mönstrad skjorta. Småmönstrat med en mörkare bakgrundsfärg är riktigt snyggt i vintermörkret. Addera accessoarer enligt smak och personlighet: ett snyggt skärp blir exempelvis en trevlig detalj. Och du, det är helt okej att lossa på bältet efter en riktig brakjulmåltid.  

 • Nyårskostymen

  Även om mycket inte har varit som vi önskade och trodde under det gångna året är det nu dags att vända blad inför ett nytt år: 2021. Vad är då mer passande än att, trots i liten skala med de närmaste, fira in det nya året med pompa och ståt? Gör nyårsaftonen speciell genom att klä upp dig till tänderna även om det inte blir något stort firande! Kombinera exempelvis den gråa kostymen med en mönstrad skjorta och matchande slips eller fluga. Eller satsa på en klassisk look med svart kostym och en krispigt vit skjorta. Tillsammans med välkammat hår och eleganta kostymskor gör du självaste herr Bond grön av avund. Glöm inte heller att säkerställa yttergarderoben i god tid till firandet: en klassisk ullrock i grått eller svart är ett säkert kort! Om du vill agera färgklick i decembermörkret tipsar vi om att byta ut den mot en variant i blått eller grönt - samtidigt som du håller stilfanan högt när det är dags att skicka iväg fyrverkerierna i den kalla decembernatten.      

 • Nyårskostymen
 • Klarna - Köp nu betala senare
 • Förlängt öppet köp
 • Läs mer:

 • Knyt slipsen
 • Merinoullströjor - guiden till merino
 • Julklappstips
 • Kostymguiden