Brothers stödjer Mustaschkampen - köp pins och delta i insamlingen!

 • Mustaschkampen
 • Om Mustaschkampen

  Mustaschkampen är en kampanj arrangerad av Prostatacancerförbundet och dess 27 patientföreningar där syftet är att belysa ämnet prostatacancer, sprida kunskap om sjukdomen och mäns hälsa samt att samla medel till forskning, utvecklingsprojekt och förbättrad vård. Till sin hjälp har de partners, hundratals företag och organisationer och tusentals privatpersoner som möjliggör Mustaschkampen. Med blandningen av humor och allvar uppmärksammas Sveriges vanligaste cancerform: prostatacancer. Som symbol för kampanjen används mustaschen och november månad har valts som kampanjmånad även om kampen fortgår året runt. Mustaschkampen uppmuntrar oss att börja diskutera mera om sjukdomen och att belysa hur mycket den påverkar oss alla. Visste du exempelvis att :
  - över 10 000 män drabbas av prostatacancer varje år?
  - 27 män diagnostiseras varje dag?
  ...och detta endast i Sverige!
  Dessa män som drabbas är makar, pappor, bröder, mor-och farfäder - till dig och mig. Alla berörs vi på något sätt!

 • Så kan du stöjda Mustaschkampen

  Vi på Brothers ser det som självklart att stödja Mustaschkampen och kommer därför i år att sälja Mustaschkampen-pins i alla våra butiker runt om i landet. Pengarna från varje såld pin går oavkortat till Prostatacancerförbundet och stöttar då projekt inom svensk prostatacancerforskning samt ger kompetensutveckling till vårdpersonal. Du kan även gå in på Mustaschkampens hemsida för att swisha ett valbart belopp till insamlingen eller köpa någon valfri kampanjprodukt.

  Om du är man som har fyllt 50 år uppmuntrar vi dig även att ta ett PSA-blodprov genom vilket prostatacancer kan upptäckas. En tidigt upptäckt prostatacancer kan rädda liv, så gör dig själv en tjänst och ta blodprovet! Samt uppmuntra män i din omgivning att göra detsamma. 

 • Mustaschkampen
 • Mustaschkampen pins