Passformsmanual - Hitta din passform

 • Kavajer och Kostymbyxor

  Hos Brothers ska du alltid kunna finna en välsittande och välgjord kostym till ett attraktivt pris, vare sig det är för vardag eller fest.
  Brothers erbjuder tre olika passformer i ett brett utbud av gråa och blåa toner.
  Vissa passformer finns även i svart, alternativt med en diskret ruta.

 • ryder passform
  RYDER

  Ryder är den klassiska kostymen som gör sig bäst tillsammans med välputsade skor och skjorta – med eller utan slips. Slagen på Ryder har klassisk kostymbredd som matchar den övriga kostymens uttryck

  Passformen är tidlös, det vill säga varken för smal eller för rymlig, med klassisk längd på byxa och kavaj.

 • shelby passform
  SHELBY

  Shelby har en något smalare, mer skräddad passform och kortare rygg än Ryder. De dubbla ryggsprunden gör att modellen får en mer markerad silhuett och att tyget i ryggen får ett naturligt fall.

  Shelby är vår mest populära passform och kommer i flera modeller. Från blazer med utanpåliggande fickor till mer formella kavajer med AMF-stickning och biljettficka.

 • stanton passform
  STANTON

  Stanton är den mest slimmade kostymen hos Brothers – som dessutom finns som tredelad modell med elegant väst. Kavajen ovan är enkelknäppt med dubbla sprund och snedställda fickor.

  Kompromisslös, välskräddad elegans är utgångspunkten i Stanton-kostymerna. En modern och något yngre passform.

 • Skjortor

  Precis som med kostymer erbjuder vi tre passformer på skjortor: klassisk regular fit, figurnära slim fit och tightare super slim fit.
  Dessutom har Brothers skjorta med extra lång ärm. Oavsett passform har Brothers skjortor för alla tillfällen, från formella festskjortor med hål för manschettknappar till casualskjortor. 

 • skjorta passform
  SUPER SLIM, SLIM eller REGULAR FIT?

  Super slim fit-skjortorna, till exempel Stanton Stretch,  produceras i en skön stretchblandning vilket ger en bekväm, slimmad profil. 
  Slim fit-skjortorna, till exempel Shelby Twill, har en figurnära passform utan att sitta tight, ofta med cut away-krage och i 100% bomull.
  Regular fit-skjortorna, till exempel Ryder Twill, har en traditionell, rak och något vidare passform.

 • extra lång ärm
  SKJORTA MED EXTRA LÅNG ÄRM

  Längden på ärmen är ett vanligt förekommande diskussionsämne när det kommer till skjortor. Som tur är har vi skjortor med extra lång ärm. Shelby X-long Sleeve är +4 cm längre i ärmen i jämförelse med standardmodellen Shelby Twill.
  Prova gärna skjortan ihop med kostymen som du har tänkt att bära så att längderna på skjortärm och kavajärm matchar varandra.

 • dubbel manschett
  ENKEL ELLER DUBBEL MANSCHETT?

  Enkel manschett är den vanligaste varianten som knäpps med en eller två fastsydda knappar. I vissa manschetter finns det även knapphål för dig som vill alternera med manschettknappar.
  Dubbel manschett, som i Shelby Double Cuff,  viks dubbelt innan den sluts med hjälp av manschettknappar eller manschettknutar (som du kan handla i din närmaste Brothers-butik). 

 • Jeans och Chinos

  Byxorna från East West finns i två passformer. Den enkla frågan du bör ställa dig är om du föredrar smalt eller rakt.
  Eller som det heter på vårt språk: 
  Bowery eller Baxter.
  Läs mer om våra byxpassformer i The Trouser Fit Guide


 • Bowery - Smal passform

  East West Bowery är byxan för dig som vill ha en modern, medveten och sportigare look. Passformen är en så kallad slim fit med en normalhög midja och smal passform runt låret som i höjd med knävecket smalnar av och blir tightare ned mot ankeln.

  SLIM FIT
  - Smal passform -
  - Smal benvidd -
  - Smal fotvidd -


 • Baxter - Rak passform

  East West Baxter är byxan för dig som vill ha en klassisk, bekväm allroundbyxa. Passformen är en så kallad regular fit med en normalhög midja, normal vidd över låren och rak benvidd från låret ned till ankeln.

  REGULAR FIT
  - Normal passform -
  - Rak benvidd -
  - Rak fotvidd -

 • vilken kroppstyp är du?

  De flesta män kan delas in i fem olika kroppstyper.
  Ta reda på vilken kategori du tillhör och lär dig mer om vilken styling som passar just din kroppsform.

  kroppsformer