Brothers stöttar studenterna 2020

 • Brothers <3 studenter
 • Det finns alltid skäl att klä upp sig. Inte minst när det kommer till att triumfera en lång skolgång. Chansen att få springa ut till nära och kära tillsammans med klasskompisarna är något man unnar alla som har suttit i skolbänken i tolv år. Men den här våren blir firandet sannolikt digitalt och en hel årskurs missar en tid som vanligtvis är fylld av fest och lycka.

  I ett försök att muntra upp årets studenter skänker vi på Brothers därför studentkostymer till samtliga killar i klass EK17B i Tullinge Gymnasium och utlyser samtidigt en nationell tävling på Instagram där ytterligare en klass har möjlighet att vinna kostymer till klassens digitala utspring.

  Att inte kunna fira på samma sätt som tidigare avgångsklasser har gjort, samtidigt som morgondagen ser ovanligt oviss ut på många håll i samhället solkar studenternas framtidstro. Vi på Brothers vill genom vår aktivitet visa på att vi förstår studenternas oro och frustration. Förhoppningsvis kan vi skänka lite tröst och kanske även hopp – för vi vet att det inte alltid kommer att vara så här utan det kommer bättre tider. Till alla studenter: lycka till i framtiden och grattis till studenten! 

 • Studenters tankar inför sin examen 2020

 • Rasmus Ekberg

  EK17B, Tullinge Gymnasium

  1. Vad saknar du mest våren 2020?

  Det är ganska självklart att man saknar att umgås med vänner och bekanta. Man hade sett fram emot studentfester och allt roligt som kommer sista terminen i skolan och en underbar vår... Att bara få träffa klasskamrater och lärare i skolan är något man saknar något oerhört nu också.

  2. Hur kommer ditt alternativa firande att se ut?

  Jag kommer försöka ha ett så "vanligt" firande som möjligt, skolan jobbar på att vi ska kunna ha ett utspring. Men då kommer det bli utan anhöriga och bara vår klass. Så jag kommer följa alla de restriktioner som finns och helt enkelt göra det bästa av situationen, för det här händer bara en gång i livet!

   

  3. Vad ser du mest fram emot efter studenten och vad är dina planer för hösten?

  Efter ca. 12 år i skolan så tror jag att det flesta känner att det ska bli skönt att bara få pusta ut och känna att man är klar. Sen har alla olika tankar om vad man vill göra, med tanke på den situation som är i världen just nu tror jag att många valt att söka till högskola/ universitet till hösten, för att arbetsmarknaden är som den är. Jag själv har sökt till GIH för att utbilda mig till idrottslärare och jag tror det kommer bli väldigt roligt. Har hört många gånger under min skolgång att jag skulle passa bra som lärare och när jag tänkt efter själv så känner jag att det kommer det göra!

   

  4. Hur kommer du bära din kostym?

   

  Min Brothers-kostym bär jag med en bredrandig skjorta, i blått och vitt. Modigt men ändå klassiskt.

  5. Bästa pepptipset våren 2020?

  Att försöka njuta så gott de går och fira så gott de går. Som student ska jag väl säga att bästa pepplåten är ”För vi har tagit studenten” men ska jag säga en annan låt, som dessutom passar bra dessa tider, säger jag ”Dansar med mig själv” av Estraden

 • Rasmus - foto
 • Tävling - vinn studentkostymer till hela klassen
 • Studenter - Niclas
 • Niclas Boström

  EK17B, Tullinge Gymnasium

  1. Vad saknar du mest med våren 2020?

  Vår studentskiva. Vi planerade en studentkryssning…

  2. Hur kommer ditt alternativa firande att se ut?

  Jag kommer försöka fira min student genom att umgås med min familj och vänner i den mån som det är möjligt. Utspring eller inte så tror jag ändå att vi i klassen kommer att komma överens om ett bra sätt att tillsammans kunna fira på.

  3. Kommer klassen att fira gemensamt digitalt?

  Det vet jag faktiskt inte just nu. Vi alla har varit så fokuserade på hur vi egentligen skulle ha firat studenten att vi just nu inte har en plan på hur vi istället ska göra.

  4. Vad ser du mest fram emot efter studenten och vad är dina planer för hösten?

  Jag är väldigt förväntansfull över hur livet efter studenten kommer att se ut, vad jag kommer att jobba med och vart jag kommer studera. Just nu är planen att studera vidare till jurist men jag överväger även att börja jobba direkt efter studenten.

  5. Hur kommer du att bära din kostym?

  Med vit skjorta och slips. Jag går på en klassisk look!

  6. Bästa pepptipset våren 2020?

  ”GUBBS” av De vet du.

 • It's always suit o'clock - herrkostymer 1799 kr
 • Alexander Appo

  EK17B, Tullinge Gymnasium

  1. Vad saknar du mest med våren 2020?

  Att få se alla mina kompisar och alla studentskivorna som jag hade planerat att gå till. Jag saknar den traditionella känslan av "Snart gäller det! Snart tar vi studenten!"

  2. Hur kommer ditt alternativa firande att se ut?

  Förhoppningsvis kommer jag att kunna fira som det firats genom tidigare år men just nu ser det inte ut som att något sådant kommer att kunna hända. Vare sig vi får den ”traditionella studenten” eller inte så kommer jag att ha mitt egna lilla utspring här i området och fira med grannarna!

  3. Kommer klassen att fira gemensamt digitalt?

  Det är möjligt, jag försöker vara optimistisk och hoppas på ett fysisk firande ändå.

  4. Vad ser du mest fram emot efter studenten och vad är dina planer för hösten?

  Från början var planen att åka till Spanien en månad och hälsa på mina gamla utbytesstudenter från 2019, sedan hade jag faktiskt tänkt att börja jobba lite och utforska världen lite mer. Med tanke på allt som sker i världen just nu så ändrades planerna och jag bestämde mig för att plugga vidare på internationella marknadsföringsprogrammet. Då får jag möjligheten av att lära mig mer om det som intresserar mig och också möjligheten att åka utomlands sista terminen.

  5. Hur bär du din kostym?

   

  Troligen med en klassisk vit skjorta och slips eller fluga. Kan hända att jag även bär den med en t-shirt under, jag får se.

  6. Bästa pepptipset våren 2020?

  Macklemore - Can't Hold Us, Taio Cruz - Dynamite, George Ezra - Shotgun, Tiësto - Jackie Chan, KSI – Houdini

 • Studenter - Alexander
 • Studenter - Gabriel
 • Gabriel Nordström

  EK17B, Tullinge Gymnasium

  1. Vad saknar du mest våren 2020?

  Just nu saknar jag möjligheten och friheten att träffa kompisar och göra roliga saker tillsammans. Jag såg verkligen fram mot våren och studentfirandet så att inte kunna göra det är riktigt tråkigt!

  2. Hur kommer ditt alternativa firande att se ut?

  Min förhoppning är att vi kan ha ett utspring på skolan, oavsett om det är med publik eller utan. För övrigt så kommer jag förmodligen att ha mottagning hemma med familj och vänner så att jag får en så bra student som möjligt ändå.

  3. Vad ser du mest fram emot efter studenten och vad är dina planer för hösten?

  Jag ser fram emot det nya kapitlet i mitt liv där jag för första gången på länge inte går i skolan. Min plan är att jobba minst ett år och att efter det fortsätta studierna på högskola. Just nu ser det tveksamt ut om det blir så men hoppas på att det löser sig tills augusti!

  4. Hur bär du din kostym? 

  Jag kommer att bära min kostym med en klassisk skjorta!

  5. Bästa pepptipset våren 2020?

  Antar att mitt pepptips bara är att försöka hitta positiva saker och saker att se fram emot i dessa dystra och tråkiga tider. Även fast det känns hopplöst idag så kommer vi förhoppningsvis återgå till våra normala liv så snart som möjligt!

 • Studenten 2020 footer