East West Bowery & Baxter - Jeans & Chinos

 • När det kommer till passform på jeans och chinos finns alltid två vägar att gå: smalt eller rakt, eller som det heter på vårt språk:
  Bowery eller Baxter.

 • SMAL PASSFORM

  East West Bowery är byxan för dig som vill ha en modern, medveten och sportigare look.

  Passformen är en så kallad slim fit med en normalhög midja och smal passform runt låret som i höjd med knävecket smalnar av och blir tightare ned mot ankeln.


  SLIM FIT
  - Smal passform -

  - Smal benvidd -
  - Smal fotvidd -

   

 • RAK PASSFORM

  East West Baxter är byxan för dig som vill ha en klassisk,
  bekväm allroundbyxa.

  Passformen är en så kallad regular fit med en normalhög midja, normal vidd över låren och rak benvidd från låret ned till ankeln.  REGULAR FIT
  - Normal passform -

  - Rak benvidd -
  - Rak fotvidd -

   

 • Så matchar du East West Bowery och Baxter Jeans:
  Byxorna finns i flera klassiska denimfärger samt säsongsbetonade varianter. För en avslappnad stil, matcha gärna med en rundhalsad tröja över en oxfordsskjorta som slappt hänger ut över byxans midja. Bär sneakers på fötterna. 

  För ett mer dressat intryck, som fungerar väl både till jobbet och festen, så kan du med enkelhet bära byxorna tillsammans med skjorta och blazer. Stoppa gärna en näsduk i bröstfickan och matcha med bälte samt ett par kängor eller skor i skinn.
   
 • Så matchar du East West Bowery och Baxter Chinos:
  Chinosbyxan finns både i klassiska och säsongsbetonade färger. Tack vare den tydliga midjan får byxan en genomarbetad look som kan matchas avslappnat eller dressat.
  Bär en tunnare jacka, jeansskjorta och ett par sneakers och du har en utmärkt vårlook.

  Eller matcha till en blazer och skjorta för en medveten stil som andas Ivy League.

   

   
 • Ytterligare om East West Bowery:
  - Bowery Jeans är tillverkade i bomull och elastomultiester, en elastan med särskild bra "recovery"-förmåga som är vanligt förekommande i sportplagg.
  - Fodret i fickorna är extra tjockt för att hålla bättre.
  - Bowery Chinos är en hårdare stretch-twill i jämförelse med andra chinos med stretch. Detta bidrar till att skapa ett välklätt intryck och dessutom håller byxan längre.

 • Ytterligare om East West Baxter:
  - Baxter Chinos tillverkas i 100% bomullstwill samt dubbla garner för bättre hållbarhet, en lyxigare känsla och mer stuns i tyget. Samtliga varianter kommer med en så kallad garment wash för att få till en "used look".

  - Fodret i fickorna är extra tjockt för bättre hållbarhet och längre livslängd.  

  Vi stödjer Better Cotton Initiative (BCI) för en mer hållbar bomullsindustri med färre kemikalier och minskad vattenåtgång samt bättre arbetsförhållanden för producenterna.