Värm en broder - lämna in din jacka och få 30% rabatt på en ny!

 • Värm en broder
 • Om kampanjen 

  Vi är stolta över att i samarbete med Human Bridge kunna skänka värme till behövande genom att arrangera en insamling av jackor/rockar under perioden 15 - 28 oktober. Du som kund kan hjälpa oss att hjälpa genom att lämna in en jacka och som tack för din insats får du 30% rabatt på en ny*. Den gamla jackan skänker vi via Human Bridge till behövande.

  Så här fungerar det*

  Du kan lämna in din gamla jacka/rock antingen i närmaste Brothers-butik eller skicka den till oss via ombud. Se här nedanför för steg-för-steg-instruktioner:

  Inlämning i närmaste Brothers-butik:
  1) Ha gärna med dig jackan/rocken som du vill donera i en påse.
  2) Vår personal ber dig att visa upp jackan/rocken för att säkerställa skicket som lämpligt för behövande.
  3) Du får 30% rabatt på valfri jacka/rock till ordinarie pris från varumärkena East West, Riley, The Tailoring Club, Jofama och Ljung.

  Köp via Brothers.se / Inlämning via ombud:
  1) Du köper önskad jacka/rock till ord.pris från varumärkena East West, Riley, The Tailoring Club, Jofama och Ljung på Brothers.se.
  2)  När du har mottagit din leverans ligger det en returfraktsedel samt retursedel i försändelsen. På retursedeln skriver du "Värm en broder" och om du dessutom returnerar något från din order fyller du i retursedeln som vanligt enligt instruktionerna.    
  3) Lägg jackan/rocken i en valfri påse som du markerar med "Värm en broder" och som du sedan placerar i lådan/påsen som din beställning kom i tillsammans med eventuella andra plagg som returneras.
  4) Kom ihåg att lägga med den ifyllda retursedeln.
  5) Försegla försändelsen noggrant och klistra på returfraktsedeln (kom ihåg att ta bort den gamla returfraktsedeln från lådan/påsen). 
  6) Lämna in försändelsen till valfritt ombud senast 2 veckor efter mottagande av leveransen.
  7) Vi krediterar din order med 30% rabatt på jackan/rocken som du har handlat inom ca 30 dagar.

 • Om Human Bridge

  Den svenska biståndsorganisationen Human Bridge bildades 2001. Genom insamling och leverans av begagnad sjukhusutrustning, textilier och förnödenheter skapas bättre förutsättningar för människor i utsatta länder där behoven är stora och ofta livsavgörande. En del av de insamlade textilierna sorteras av Human Bridge i Sverige. Av detta går lämpliga textilier till försäljning i Lindra Second Hands butiker eller till humanitära insatser i ett 20-tal länder i främst Afrika, Östeuropa och Mellanöstern.

  Allt överskott vid försäljning går till biståndsinsatser i form av iordningställande och leverans av sjukvårdsutrustning och handikapphjälpmedel eller leverans av kläder. Till den internationella sorteringsindustrin säljs resterande textilier. Här görs uppdelning av materialet i olika klasser för återbruk. Det som inte är i skick att återanvändas sorteras till olika former av återvinning. Och just återanvändning och återvinning är ur miljöperspektiv bland det effektivaste sättet att tillvarata jordens resurser. Genom textilinsamling kan gamla kläder få ”nytt liv” genom nya användare.

  Human Bridges verksamhet har sin grund i en människosyn på alla människors lika värde. Det innebär att verksamheten inte begränsas av exempelvis etniska, religiösa eller politiska orsaker. Biståndsprojekten ses som samarbeten mellan organisationen och mottagaren. Projekten ska stödja människors möjlighet att växa som individer och att själva få bättre förutsättningar att skapa en fungerande tillvaro.

  Nu har du möjligheten att vara en del i Human Bridges viktiga arbete, en länk i kedjan som gör skillnad både för människor och miljö.

   

 • Jackor & rockar
 • Human Bridges tankar om insamlingen

  Vi ställde några korta frågor till Cristofer Ståhlgren på Human Bridge: 

  Vad skiljer Human Bridge från andra biståndsorganisationer och vad är er vision? Vi arbetar med bistånd i form av material istället för pengar. Många andra biståndsorganisationer har statliga stöd, men vi är självfinansierade. Vi vill genom ett behovsanpassat materialbistånd utveckla och skapa en rättvisare global resursfördelning på ett miljöeffektivt sätt.

  Hur är svenskarnas benägenhet att hjälpa till? Traditionellt sett har vi i Sverige kunnat och velat hjälpa andra under en lång tid både med material och pengar. T.ex. så är klädinsamling (att jag skänker mina gamla kläder till välgörenhet för att någon annan behöver det som jag inte vill ha mer, bättre än jag själv) en självklarhet för många svenskar.  

  Hur kan jag som privatperson hjälpa ytterligare? Först och främst – lämna de kläder du inte vill använda mer i någon av våra insamlingsbehållare! Sedan behövs alltid ekonomisk hjälp, Swisha gärna på 900 41 85. På vår Facebooksida kan du sedan se hur gåvor kommer till användning.

  Hur gör min gamla jacka skillnad och på vilket sätt är ”Värm en broder"-kampanjen med Brothers viktig? Din gamla jacka kommer att bäras av en annan person i ett annat land där en varm skön jacka inte är en självklarhet. Återbruk är också det bästa för miljön. Med Human Bridge gör du alltså en insats för både människa och miljö!

 • Human Bridge
 • Läs mer om vårt hållbarhetsarbete:

 • Vårt hållbarhetsarbete